Wednesday, November 30, 2011

Brou en hou kalšr

 Proč by všichni kloni Vojtů Dicků měli emigrovat právě do této země? Tenhle blog jsem nazval Království bez alternativ, protože dominantní kultura v USA je striktní vše-absorbující pop-music, "sporto"-tepláková kultura, kterou sami američané často titulují "bros and hoes" culture (doslovný překlad nemožný, třeba zažít). Poznat brous a hous je lehké - bros (muži) se vyskytují v teplákách a vytahaných fotbalových či hokejových dresech, na hlavě bejsbolová čepice otočená většinou dozadu, 140 kilo živé váhy (viděl jsem už i táty coby brous); i ženy ale mohou být brous, pakliže vykazují mohutný zájem o sledování fotbalu či bejsbolu, nosí vytahané tepláky se skvrnama od hořčice a neustále dávájí high fives či wassups. Častěji jsou však ženy hous - silně potlačené sexuální pudy ze střední školy (Pensylvánie překypuje katolickýma středníma školama) dostávájí na college veškerý prostor a slečny mají potřebu ukázat co nejvíc co nejvíce lidem - hlavně při post-školních aktivitách, párty atd uvidíte bizarní pokusy o co nejvyzývavější vzezření; o ústním projevu se ani zmiňovat nemusím.(Přišla a šeptla "I wanna try some European cock..")
Na obrázcích klasičtí zástupci dominantní kultury (a mí spolužáci, sorry):





Mluvit s těmito lidmi je prakticky nemožné, pakliže nevíte dost o týmech, kterým fandí, nebo vás nebaví drbat vzhled ostatních lidí v kafeterii; dá se to však naučit. Na škole kde chodím převažuje tato komunita, od rána můžete potkat nespočet lidí ve vytahaných teplácích s logem školy, či bratrstev, do kterých se brous a hous sdružujou, nesoucích si hranolky či koblihy na hodinu, kde pak v klidu posvačí a někteří si i hodí nohy na stůl. Profesoři nic nenamítají, tohle je soukromá škola, kde se hodně platí. Několik mých spolužaček přijde v 8 ráno klidně i v pyžamu a žabkách.Čilíček voe.

Celková móda tohoto hnutí je brutální. Ženy si rády vezmou kabátek a pod něj tepláky s gumákama, nádhera; muži pak zásadně sepranou mikinu do nepohody a vytahané kalhoty či rovněž tepláky, které často velice smyslně sklouznou pod úroveň zadku nesoucího 140 kilo. Nevěříte? Nabízím čornuté fotky spolužáků z fb, protože když jsem to fotil, byli nějak nervózní a já nechci žaloby.



Jakákoliv jiná kultura, alternativa je tady titulována automatickým "hipster culture" (moderní hipíci), protože Amerika prostě jinou ani nezná či je líná ji pojmenovat. Takže vlastně všichni studenti literatury jsou tady hipsteři, protože hodně čtou a nosí šály a kabáty - jev unikátní. Když se brous zeptáte, odkud se to slovo hipster vzalo, bude ticho. Neznají beat generation a nevědí nic o padesátých letech, takže televize, asi.

Hudbou téhle kultury je maximální popík, co hraje z většiny stanic non stop, takže milionkrát za den uslyšíte "Everyday I´m shuffling.." nebo Lady Gagu nebo Nicki Minaj nebo Bíbra, ale i trochu komerčního rapu. Čím víc na Jih ovšem pojedete, tím lepší a rockovější stanice naladíte. Posledně jsem byl uchvácen několika dobrejma, kde hrály bez přestání všechny kapely, co v Česku v životě v rádiu nebudou - Queens of the Stone Age, BRMC, Iggy, The National. Nemusím snad dodávat, že se nehrajou jen ty nejprofláklejší věci, ale celé varieté desek. O dalších pozitivech v US and A příště.

No comments:

Post a Comment